Paziņojums par Nord – Stream 2 pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedrisko apspriešanu un sabiedrības iespēju sniegt komentārus un jautājumus, kuri iekļaujami ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumā.


Vides pārraudzības valsts birojs informē, ka atbilstoši 1991.gada Espoo konvencijas “Par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā” 4. un 5. panta prasībām Latvija ir saņēmusi Krievijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas oficiālus paziņojumus par Nord – Stream 2 gāzes vadu būvniecību Baltijas jūrā.

Būvniecības ierosinātājs - Nord – Stream AG2 plāno izbūvēt gāzes vadus Baltijas jūrā no Krievijas līdz Vācijai, šķērsojot Somijas, Zviedrijas un Dānijas ekskluzīvo ekonomisko zonu un Dānijas teritoriālos ūdeņus. Saskaņā ar sniegto informāciju plānotais gāzes vads tieši nešķērsos  Latvijas Republikas iekšējos jūras ūdeņus, teritoriālo jūru  vai ekskluzīvo ekonomisko zonu, bet Latvija ir potenciāli ietekmētā puse Espoo konvencijas kontekstā.

Pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojuma sabiedriskās apspriešanas sanāksme notiks 2017.gada 6.jūnijā, plkst.15.00 Rīgā, Peldu ielā 25, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, 4.stāvā 409 telpā.

Rakstiskus komentārus, ierosinājumus un priekšlikumus var iesniegt Birojā līdz 2017.gada 19.jūnijam: vpvb@vpvb.gov.lv vai pa pastu uz Biroja adresi Rīgā, Rūpniecības ielā 23, LV-1045.

Ar dokumentiem pārrobežu ietekmes uz vidi novērtējuma kontekstā var iepazīties Birojā darba dienās no plkst. 9:00 – 16:00, kā arī tīmekļa vietnēs: http://www.vpvb.gov.lv/lv/ivn/parrobezu-ivn un https://www.nord-stream2.com/