Paziņojums par SIA “ENERGO WIND” plānotās vēja elektrostaciju (VES) parka Rucavas novada Dunikas pagastā ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu.

Ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējā sabiedriskā apspriešana notiks 2011. gada 16. novembrī plkst.12.00. Dunikas tautas namā (adrese: „Purenītes”, Dunikas pagasts, Sikšņi, Rucavas novads). 

Ar paredzētās darbības iesniegumu, VPVB lēmumu, projekta plānu un aprakstu var iepazīties internetvietnē www.rucava.lv no š.g. 1. līdz 22. novembrim, un šajā laikā Vides pārraudzības valsts birojam (adrese: Rūpniecības iela 23, LV-1045, Rīga, tālr.: 67321173, www.vpvb.gov.lv, vpvb@vpvb.gov.lv) iespējams sūtīt rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību.

Pirms apspriešanas interesentiem tiek piedāvāts brauciens uz analoģisku vēja parku Lietuvas pierobežā, kur būs iespējams klātienē novērtēt sagaidāmās ietekmes – troksni, apēnojumu utt.. Izbraukšana ar autobusu plānota no Dunikas tautas nama plkst. 10.00. Tā kā jāšķērso valsts robeža, lūgums, brauciena dalībniekiem paņemt līdzi pases!

*Atbilstoši likuma „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 24.pantam paredzētās darbības ierosinātājs ir atbildīgs par sniegtās informācijas pilnīgumu un patiesumu.

Vēja elektrostaciju parka būvniecība Rucavas novada Dunikas pagastā (SIA „ENERGO WIND”)

Paziņojums (pilns teksts)